Available on demand

Blues in Wijk Presenteert: Harlem Lake

Poppodium Duycker

Buy ticket - €15,-
We're checking your payment

We are processing your payment and making sure everything's correct. If this takes too long, please don't hesitate to contact us.

After you've bought your ticket you can watch the video as much as you want within 7 days. Ticket price includes a €1.50 service fee.

Bluesrock
Poppodium Duycker
Netherlands
Soul
Harlem Lake
About

Blues In Wijk presenteert het debuut livestream concert van Harlem Lake. Harlem Lake? Ja, dat is de nieuwe bandnaam van de Dave Warmerdam Band! Jullie kennen de band van hun spetterende show in het Calypso Theater vorig jaar januari en het winnen van de Dutch Blues Challenge 2019! Zowel Blues In WIjk als de band proberen zich staande te houden in deze tijden zonder evenementen. We zijn dan ook ontzettend blij dat Harlem Lake toch een lichtpuntje biedt met dit waanzinnige concert!

Onder het mom van "samen tegen corona" heeft de band besloten om de winst te delen met Culemborg Blues: van ieder verkocht ticket gaat een deel rechtstreeks naar onze kas, zodat wij de 2021 editite nog meer kunnen laten spetteren dan ooit! En natuurlijk staat Harlem Lake ook op de poster deze zomer!

Harlem Lake heeft niet alleen een nieuwe bandnaam, maar speelt tijdens dit live stream concert voor het eerst hun langverwachte nieuwe materiaal. De band bestaat uit 5 jonge muzikanten, maar voor deze speciale gelegenheid hebben zij hun band uitgebreid met zangeressen, een driekoppige blazerssectie, percussie en tweede gitarist. Het afgelopen jaar hebben zij hard gewerkt aan het nieuwe materiaal en nu is dan eindelijk het moment daar om dit te laten zien aan het publiek!

Verwacht een krachtige set met een energie die je normaal enkel op de hoofdpodia van grote festivals tegenkomt. Zangeres Janne Timmer blaast een ieder weg met haar soulvolle stem vol power terwijl Sonny Ray haar zonder twijfel aanvult op de gitaar. Dave Warmerdam op toetsen is het brein achter de arrangementen en vormt een muzikale steunpilaar op het podium. De muziek die zij maken is oprecht, gelaagd en diepgaand, maar ook heerlijk om helemaal op los te gaan.

De roots van de band liggen in de bluesmuziek maar door de invloeden van Joe Bonamassa en Tedeschi Trucks Band is hun geluid verbreed tot een stevige bluesrock sound met een vleugje soul. In 2019 wonnen zij de Dutch Blues Challenge en begin vorig jaar stonden zij in de halve finale van de International Blues Challenge in Memphis, TN. Ze werden gespot door de Amerikaanse bluesgitarist Walter Trout en staan in september in zijn voorprogramma in onder andere Paradiso en 013.

Maar voordat de wereld weer losbreekt uit de greep van het virus presenteert de band zichzelf in dit livestream concert. Vier met hen de nieuwe bandnaam en proost samen op een muzikale toekomst!

Voor liefhebbers van: Joe Bonamassa, Tedeschi Trucks Band, Beth Hart, Teskey Brothers, DeWolff, Waylon, Joss Stone, Jefferson Airplane, Fleetwood Mac, Marcus King.

"The blues is the roots, the rest is the fruits" - Willie Dixon

Follow Harlem Lake:

Buy tickets
Watch streams
Support artists

Buy your ticket for

Blues in Wijk Presenteert: Harlem Lake

Blues in Wijk Presenteert: Harlem LakeAvailable on demandYour Name
Buy ticket - €15,-
We're checking your payment

We are processing your payment and making sure everything's correct. If this takes too long, please don't hesitate to contact us.

After you've bought your ticket you can watch the video as much as you want within 7 days. Ticket price includes a €1.50 service fee.

Copyright © 2021 Strealix
Strealix is a product by Techmate Productions - Privacy Policy